Batteri- og søppeljakt

4. klasse har vært med på en nasjonal innsamlingsaksjon for landets 4. klassinger. Innsamlingen forgikk i fire uker, der brukte batterier fra husholdningen skulle samles inn.

Clas Ohlsson har tatt i mot elevenes batterier hver uke og veid dem. For hver kilo fikk vi ett klistremerke som skulle festes til en plakat i klasserommet. Vi landet til slutt på 97 kg.

– Det hjelper miljøet å samle inn batterier. Det kan lekke ut en farlig syre som ikke er bra for naturen, skriver ei av jentene.

– Dyr og planter tåler ikke den giften. Vi burde ha flere slike batterijakter, skriver en annen.

Klassen har også vært svært engasjerte i den store plastproblematikken som finnes der ute i verdenshavene.

Elevene snakker seg i mellom. – Tenk at det finnes en hel søppeløy ute i Stillehavet! Den er fire ganger så stor som Norge og stikker 10 meter ned i dypet. Mikroplasten er skadelig for alle dyr i sjøen!

Elevene viser med hele seg hvor sjokkerende dette er og vi finner ut at vi må ha en tur til en strand for å plukke søppel og plast som har kommet inn med havet. Den siste fredagen i april turet vi avgårde sammen med 3. klasse til Grubesand. Med gule vester, plasthansker og søppelposer fant elevene mye å kaste.

Engasjementet for en ren natur er på topp. Hadde bare alle mennesker vært like engasjerte som denne gjengen!

Kontaktlærer Kristin Skårsmoen Øverland