Setningsanalysestafett

Norskfaget kan av og til bli litt stillesittende, men i 8. klasse fikk elevene en oppgave der hele klasserommet måtte brukes.

Har du snøring på setningsledd som direkte objekt, predikativ og adverbial? Det har 8. klasse øvd mye på de siste ukene og fikk prøve seg på en real setningsanalysestafett. Et ark med setninger som elevene hadde skrevet selv, ble delt ut til de fire lagene. Fire dommere satt med hver sin fasit, og når laget hadde et forslag til løsning på første setning, måtte de sjekke om dommeren ga grønt lys til å fortsette på neste setning. Vinneren ble det laget som ble først ferdig med hele arket.

Mange måtte nok gå tilbake til laget og jobbe fram et nytt løsningsforslag. Sto et lag for lenge fast ved en setning, kunne overdommer (norsklærer) komme og hjelpe dem litt videre. Overdommeren lot seg likevel imponere over hvor mye elevene hadde fått med seg av analysestoffet.

Sjekk om du holder ungdomsskolenivå i setningsanalyse; åpne PDF av stafettarket og fasit.