Kodekurs

5. og 6. klasse fikk lys i plater og biler til å bevege seg da de tjuvstartet på ett av de nye punktene fra den kommende læreplanen – koding.

Repetisjoner, mønstre, prøving og feilretting måtte til i stor skala da 27 ivrige 5. og 6.klassinger var med på kodekurs i allrommet. I forveien hadde to mattelærere vært på kurs, men kursholderne tok denne gangen med seg alt kursutstyret og viste elevene hvordan programmering fungerer.

Det mest spennende var å programmere en minibil til å følge en fastsatt kjørebane. Hvor fort skal bilen gå, og hvor lenge skal den kjøre før den må svinge til høyre – eller var det venstre? Se gjerne videoen som viser en av bilene som kom helt i mål, og som vi ser, var dette morsomt også for lærere.

Etter hvert vil vi få slikt utstyr til odel og eie på skolen. Da skal vi kunne bruke iPadene til å kommandere dingsene.