Smarte ladekasser for småskolen

Vi har pønsket ut og laget noen praktiske lade- og oppbevaringskasser for iPadene til småskoleklassene.

Vi har nylig fornyet leasingavtalen og utvidet den slik at også alle elevene i 1. – 3. klasse fikk hver sin personlige iPad. Tidligere delte de et klassesett. En av hensiktene var at nettbrettene skulle bli mer tilgjengelig, så dermed fikk vi også behov for en effektiv lade- og oppbevaringsmulighet i klasserommet. Markedet tilbød, så langt vi oppdaget, bare dyre traller, kofferter eller skap. Eldre elever har med iPadene sine hjem og plikter å møte på skolen med nok strøm på batteriet til at det holder hele skoledagen.

Vi endte med å lage kassene selv og synes resultatet ble riktig så fint. Hobbyplater utgjorde vegger og gulv, mens 9 mm finer dugde som skillevegger. Veggene ble trukket av stoff fra restekassa i en stoffbutikk. Gulvet stikker langt nok ut på baksiden til at vi kunne feste store grenuttak (med innebygd overspenningsvern) for laderne. Med ledningsklemmer festet vi kablene slik at de dukker opp på framsiden over hvert rom. Som støtdemping ble bunnen dekket av 10 mm skumgummi og overtrukket med stoff.

Les også artikkelen om 3. klasse som har fått personlige iPader.